íRATKOZZON FEL HíRLEVELÜNKRE
Figyelünk egymásra

fontos az erdélyi magyarok véleménye!

Mondd el, milyen gondokkal, problémákkal szembesülsz, és milyen megoldásokat vársz ezekre. Oszd meg velünk, mit gondolsz a Szövetségről és munkájáról, és azt is, hogy mit kellene érted, mindannyiunkért tennie az elkövetkezőkben.


Az RMDSZ nagyváradi kongresszusának üzeneteként azt fogalmaztuk meg, hogy emberközeli szervezetet építünk, közelebb visszük a Szövetséget a közösséghez, hiszen az RMDSZ minden magyar emberé. Arra vállalkoztunk, hogy erős Szövetséget építünk tovább, amelyben továbbra is bíznak a magyar emberek, amelyre mindannyian büszkék lehetünk. Ehhez arra van szükség, hogy valós és folyamatos párbeszédet folytassunk az emberekkel, nagyobb odafigyeléssel kövessük mindennapi problémáikat – meg kell értenünk a napi gondokat, és látnunk kell a távlati terveket.

Ezt a célt szolgálja a most induló Erdélyi Konzultáció, melynek mottója: Figyelünk egymásra.

Az Erdélyi Konzultáció 250.000 magyar ember megkérdezésével hivatott feltérképezni az erdélyi, romániai magyarság problémáit, céljait és a Szövetséggel szembeni elvárásait. A felmérés során egyrészt az emberek őszintén elmondhatják, melyek a prioritásaik, ugyanakkor megjelölhetik azokat a feladatokat is, amelyekkel a jövőben megbíznák az érdekképviseleti szervezetet. Az RMDSZ-nek mindemellett másfél éves nehéz kormányzás után és egy évvel az önkormányzati választások előtt pontosan kell látnia, mit gondol a közösségünk a saját jövőjéről, a Szövetségről és annak munkájáról.


142 hozzászólás
miert nem akadalyoztak meg hogy a kormany leepiteset vegrehajtsa a belugyminiszteriumban most itt allok munka nelkul 2 gyerekkel koszonom
nem is tudom hogy kezdjem de a lenyeg hogy a sok politizalas miat ami semit nemsegitett elvesztettem a munkamat mint hatarrendor mert nemtudtak rendesen odacsapni az asztalra most mehetek koldulni munkat
Azért nem irok nevet, mert mindegy. Sőt, mindegy, hogy bejuttok-e. Mindegy, hogy mit mondtok. Mindegy, hogy mit irok itt nektek. És mindegy, hogy közlitek-e... Úgy harcoltok odabenn Bukarestben, hogy nem veszitek észre, hogy a nemzetetek ellen harcoltok. Ostoba és kapzsi banda...
NEM!NEM MINDEGY!Mert ez megy évek óta,évtizedekótavszázdok óta és több mint ezer év óta,közben csak fogyunk és fogyunk mint nemzet.Nem egymás ócsárlásával kéne gyengitsük önmagunk hanem öszefogással."divide et impera "ezt több mint ezer év óta szopjuk és szopjuk.TISZTELT RMDSZ ÉS SZEMÉLY SZERINT TISZTELT ELNÖK ÚR!NYELJÉK LE VÉGRE AZT A KESERÜ GALUSKÁT(személyes érdekek és egó)FOGJANAK ÖSSZE ÉS EGYESÜLJÖN MINDEN MAGYAR PÁRT ÉS ÉRDEKKÉPVISELET ERDÉLYBEN ÉS MUTASSÁK MEG HOGY VALÓBAN AZ A CÉLJUK HOGY MEGMARADJUNK VAGY ISMERJÉK BE BÜSZKÉN HOGY "SZ...AK MAGASRÓL REÁNK! MÉLYSÉGES TISZTELETEM! CSÁKI LÁSZLÓ - NAGYVÁRAD


A magyarság szégyene ez a párt ha a RMDSZ-es Nagy József vezette környezetvédelmi hatóság engedélyezi a Retyezát hegységben lévő utat amivel tönkreteszik europa utolsó érintetlen erdőit.. aranybányát nem terveztek oda pribékek?
Hamarabb kellett volna kezdeni az egymásra figyelést, nem 20 év elteltével. Most már késő. A magyarok megutálták az udmrét.
RMDSZ? JO IS MEG ROSSZ IS,SAJNOS ALTERNATIVANK NEM IGEN LESZ-a masik ,ket szervezet pedig a sertodott RMDSZ aktivistak gyulekezete.Megoldas?Bekuljenek ki.en a prostituciot se itelem el,ha a csalad erdeket szolgalja,,,A PROBLEMA ott kezdodik ha en mindennap kaviart zabalok es csaladom lassan ehen pusztul...Egyszoval jo volna legalabb annyit elerni,hogy a korhaz kapus ne merjen arra figyelmeztetni,hogy beszeljem vele a haza nyelvet mert RO-BAN ELEK es ha ezt megteszem meg azt is megmondja majd,hogy hol van a szemeszet,mikozbe az "OFTALMOLGIA"ajtajat tamasztja s az egeszsegugyi szemelyzetnek legyen kotelessege ket,harom nyelven beszelnie az allami korhazakban is a helyseg tablaknak megfeleloen,de ,velemenyem szerint,parlamenten kivul epp ugy nem lehet majd elerni,mint a szekelyfoldi utak rendbetetelet,vagy a partiumi munkahellyek teremteset.S mivel a tobbsegi nemzet kepviseloinek felajalva az RMDSZ-es tisztsegviseleseket szinten nem latom a 89-ben felvalalt erdekkepviselet igazi utjat,s ,bar szerintem kell a tobb magyar politikai formacio,egyeduli megoldasnak ,meg is a kozos listan indulast latom, minden szinten,mert ,sok meg a megoldani valo,mert hazugsag azt allitani ,hogy jobban allunk a jogokkal mint a felvidekiek,vagy vajdasagiak,S epp olyan delibab azt allitani,hogy egyenlo az eselyem nekem kissebbsegnek a tobbsegi nemzettel,akar a munkavallalas teren,mert , ha zarora korul a bankalmazot megkerdi a jardan,hogy,hogy hivnak es ha nem"PARASCAT" mondok a PIROSKA helyett,2011-ben is azt mondjak,hogy"BANCA ESTE INCHISA"... s a hazassagi kivonatom s gyermekeim keresztlevele is csak egy nyelvu...S kozos listara figyelmeztet a a masik tabor osszefogasa,olyankor ,amikor valamelyik ugy erzi ,hogy ujra es ujra elo kell venni a magyar kartyat...
Nem 8 szupermegye kéne hanem csupán 3. TRANSYLVANIA-MOLDOVA-TARA ROMANEASCA.....December 1 A nagy egyesülés ünnepe....MIERT NE LEHETNE A KÖYELJÖVÖBEN A NAGY SZAKITÁS UNNEPE?(HA VALAMI NEM MEGY NEM KELL ERÖLTETNI!!!ÉS MINT LÁTJUK 90 ÉVE NEM MEGY!!!!!)
Igaz ez most a "se köpni se nyelni nem tudok" jelenség.....hogy 25-e óta nincs "reagálas" a hozzászólásra.....(vagy szabin van a rendszergazda?????


Az orszag felosztasaval kapcsolatosan szeretnek szolni en azt hiszem,h az RMDSZ sok szavazot fog elvesziteni ha ezt nem tamogatja,sot tudom Erdely ebbol nyilvan sokat nyerne de ugy latswzik titeket ez nem erdekel csak a politikai jatekok.en azt hiszem ha ezt nem tamogatjatok tobbet nem is erdemes szavazni mert sok jot nem tettetek. Jo lenne meg erdly tobbi reszevel is foglalkozni nem csak a szekely autonomiaval.

Felháboródónak értékelem az RMDSZ magatartását az adminisztrativ átszervezéssel kapcsolatban: - nem törödik a szorványmagarsággal egyáltalán - még az elején emlitettek valamit Partiumrol is, most azt is elfelejtették - az egységes Székelyfödböl most meg Marost is készen vannak elengedni Tiszelt uraim! Nem szabad egy ilyen átszervezést elengedni. Minden magyarlakot vidéknek egy biztonságos helyzetért kell harcolni. Ne játszannak a sorsunkkal, már ugyis közel vagyunk a teljes pusztulástol. Vagy kiharcóljátok a 16 régiót, vagy ki száltok a kormánybol. A nép majd fogja ezt az állást támogatni.
Jo lenne ha reank is figyelnenek kicsit nem csak egymasra.
Ha tett volna valamit az RMDSZ a magyarságért 20 év alatt akkor nem telepítenék a románokat tovabra is a magyar lakta vidékekre,kincses Kolozsvárt és Marosvásárhelyet nem az oláhok uralnák...nem épülnének az ortodox templomok olyan helyekre ahol még 10% román sincs és még sorolhatnám.
Az ujabbi hecc kampany utan amit nem is lehet tudni mennyi az RMDSZ erdeme, de minden estre "jol" sikerult!!!!!A valos erdekeket talan mindorokre sikerul ilyen forman kompromitalni. Bravo UDEMERE!!!!!!!!!

"Ön szerint melyik az a két legfontosabb probléma, amelyet a közeljövőben a polgármester meg kellene oldjon az Ön településén?" Minden szóközt törölve is probáltam a két válaszomat továbbitani a kérdőivvel, de nem veszi be mert úgy hosszabb mint 25O karakter . Ebben a mai világnyájban, világnyálban, mert már nem is társadalom, mindent méretezünk és a tartalom nem számit ? Miért is használunk interneten csomó eszközt és féjszbuukot ha legalább annyira korlátoljuk magunkat vele mint amennyire szabadjára engedjük ? Na de vissza a kérdőives kérdéshez, itt most továbbítom a két válaszom, úgy ahogy gyömöszöltem : 1. "Mvh-enazéppenzajló,bizonyosesetekbenmegszakítottinfrastrukturális,építészetifelújitásokmegfejlesztésekmégcsigaütemüneksemnevezhetőek,ezértsokkalnagyobblendülettelkénefolytatni,deésszerübbenis,mertmégátsincsenekjólgondolvaadolgok,avárosstratégiasemigazistratégia." 2. "AzRMDSZnekittMvhenésmindenüttfelkénehagyniaazzalhogyalerágottcsontonverekededjenekapolitikaszinterén,vagyhogyaszövetségiekmagukakarjákacsontotlerágni,ésmindemellettasajátnyáj,amagyarságtagjainakatekintetételterelni,egymásellengerjeszteni,azzalhogyéppanemzetiszövetségektötéstkerülik,hogynagyobbcsontjussonnekik.Inkábbjószágokatkéneneveljenésazokatazalkalmasságukszerintfejje,nyírja,megülje,nempedighogymégacsontjukatismegrágja."

Szorul a kapca fiuk! Ti ettől nem fogtok rosszabbul élni, mert idejében megszedtétek magatokat. Nekünk viszont egyre rosszabb... Ezt csak azért írom ide, mivel ez állítólag titeket is érdekel. Ha érdekel az is, hogy kire fogok szavazni (mert ennek az egésznek az a célja), elmondom, hogy rám ne számítsatok!!!
Rám se számítsatok! Addig, ameddig az udéméré csak arra való, hogy a mindenkori hatalom érdekeit képviselje, nem pedig a saját szavazóiét, addig nekem ilyen képviselet nem kell!


Sajnos az RMDSZ-nek, akarcsak az ujonnan alakultak MNT es EMNP-nek, sikerult kivivnia azt, hogy sajat valasztoit menthetetlenul kiabranditsa. Igaz, ez ervenyes barmilyen partra, barhol, de az RMDSZ, akarcsak a tobbi politikai alakulat Romaniaban, tultett magan. Romant magyar ellen uszitott tetteivel es szavaival, megjelent a magyar grof aki puszipajtas a roman "baron"-nal, gerinctelenul oda hajlott amerre epp fujt a parlamenti fotel fele vezeto szek, a gyonyoru magyar nyelvet leegyszerusitette par - most mar utalatot kelto - szora (autonomia, magyar, nem akarjuk, jaj nekunk, ok a hibasok stb), mindig elnezo volt a sajat udvaran tombolo korrupcioval es helyi visszaelesekkel es holnap estig folytatnam. Veri a mellet, hogy a romaniai magyar kozosseg erdekeit hivatott kepviselni. Uraim, a romaniai magyar ember, akarcsak a roman, japan, torok, afrikai, amerikai stb azt akarja, hogy legyen munkahelye, korszeru es minosegi egeszegugyi es tanitasi rendszerben osztozzon, bekeben eljen es ne nyuzzak le rola a bo"rt. Egyszer nem hallottam az RMDSZ kepviseloit, hogy megoldast keresnenek azon problemakra, amik az egesz roman tarsadalmat erintik, es egyben minket is, magyarokat. Nem elszitegelten elunk, elvtarsak, hanem egy Romania nevezetu orszagban, ahol kozel 90%-a a polgaroknak roman nemzetisegu. Folytassak igy, es oda jutunk, hogy nem csak a csocselek fog tovabbra is lebozgorozni es Azsiaba kuldozgetni, hanem a roman intellektualis elit is elobb utobb megunja. Atkozott helyzet ez, akarcsak 11 evvel ezelott, mikor ket rossz kozott kellett valasztani a kisebbet: ha nem kerul be az RMDSZ a parlamentbe, valoszinuleg annyi se lesz mind most; ha bekerul, folytatodik ez a maskara. Tehat ne irjanak ilyeneket, hogy "A 2004-ben az RMDSZ mind az elnökválasztáson, mind a parlamenti választásokon a negyedik helyezést érte el. Ezek az eredmények azt igazolják, hogy az RMDSZ-t a romániai magyar közösség továbbra is legitim és hatékony érdekvédelmi és közképviseleti szervének tekinti." Egyszeruen kenyszervalasztasrol van szo, semmi egyeb. Jaj, de remes egy vircsaft ez istenkem!
Nekem az a véleményem, hogy madarat tolláról, embert barátjáról. Ez nálam érvényes az RMDSZ-re is. Puszilóztak ők már mindenkivel Vadimon kívül. Eladtak, kihasználtak, eljátszodtak, becsaptak. Ennyi. De várjátok meg a szavazást, mert azért hülyék nem vagyunk.
vadimmal nem?biztos vagy benne?


Ugylátszik,a moderátornak nem tetszik vagy a stilusom,vagy a nevem!?Már vagy 3 hozzászolást kimoderált,miért is!?Nem dicsöitem a Rmdsz.t?Nem is fogom,föleg az ilyesmikért,ezt teszi,miota létezik,más vélemény,mind az övé nem létezhet!Ugyhogy még egyszer gratulálok a möderátornak,aki telyesen feleslegesen kapja a pénzt,mert ez egy olyan forum kellene legyen,ahol akárki akármit leirhat,ha káromkodni akar,tegye,a nyalni akar,szintén!Nem demokratikus,és káros,hogy egy moderátor döntse el,mit irhatunk és mit nem!Természetesen többet nem probálkozom,annyit nem ér ez ez egész Konzultáció!Ezt a szót kimoderálhattk volna,biztos ,van magyar megfelelöje is!Vagy Basescu adta a tippet ugy a cimre,mint a moderálásra!?Elképzelhetö!ezért én nem kérek sem az RMDSZ böl,sem ebböl a micsodából,ahol Árpi ha akar 1o szer is beirhat,én meg nem!Jo munkát tovbbra is!
Tisztelt Vajda Dénes! Ön valóban írt 3 hozzászólást, amiből kettőt azonnal nyilvánossá is tettünk, a harmadikat viszont nyelvezete miatt kimoderáltuk. Ellenőrizheti.


bar en sem ertek egyetmindeg az RMDSZ-el de azt elmondhatom tisztelt holgyeim es uraim hogy en az RMDSZ-nek koszonhetem az eletem az 1997-es beavatkozasuknak koszonhetoen hogy mirol beszelek?akit igazan erdekel annak nagyom szivesen leirom koszonom sanyi voltam szilagy megyebol
Nem tetszik ez a román invázió hargita megyében!!!
Bar jomagam sem ertek egyet az RMDSZ minden lepesevel, ugy gondolom, hogy csak azok kritizalhatjak alpari hangnemben a szervezet tagjait, akik husz ev alatt legalabb annyit tettek a magyarsagert, mint ez a politikai alakulat. Egy ilyen szervezetnel meg szep, hogy az erdekek vezetnek -hazudnank, ha azt allitanank, hogy egy part megallna a helyet erdekek es az erdekek megvalositasa nelkul. Az, hogy en most magyarul tanulhatok egy vegyes tannyelvu iskolaban, hogy szabadon unnepelhetem marcius 15-et, hogy egyutt avathattam szinhazat a varadi magyarsaggal, hogy erdekeim kepviselve vannak mindenfele szinten, hogy az en iskolamban magyar aligazgato van, azt csakis az RMDSZ-nek koszonhetem. Sem az EMI, sem a EMNT, sem pedig az MPP nem tett semmit annak erdekeben, hogy az en kisebbsegi letem jobb legyen. Van, aki jartatja a szajat, van, aki tesz is valamit. Orulnunk kell, hogy kepviselnek minket a Parlamentben! Tovabbi jo munkat!
Az, hogy ma magyarul tanulhatunk/taníthatunk, nem az RMDSZ érdeme, hanem általános emberi jogi és európai követelmény. Az viszont valóban az RMDSZ-nem "köszönhető", hogy a mai napig nem voltak képesek kiharcolni a földrajz és történelem magyar nyelven való oktatását, akárcsak azt, hogy a román nyelvet ne anyanyelvként tanítsák az iskolákban. A hatalom bármi áron való megtartása érdekében akár arra is képesek, hogy megfeledkezzenek a magyarság érdekeiről: egyformán hajbókolnak a mindenkori vezetésnek ugyanúgy, mint az előző magyar (Meggyesi, Gyurcsány) kormányok nemzetgyalázó politikájának. Az én iskolámban is magyar igazgató van, akit felülről vezérelnek a politikai alapon kinevezett tanfelügyelők; aki felsőbb parancsra ugyanúgy megfenyegeti azt a tanárt, aki felemeli a szavát a 45%-os fizetéscsökkentés ellen, mint ahogy egy füttyszóra képes osztályokat összevonni, vagy netán egész iskolákat megszüntetni (több ilyen példát ismerek, neveket nem szeretnék mondani). Bármit is kapott az erdélyi magyarság, azt nem az RMDSZ-nek köszönhetően kapta, hanem azért, mert amúgy is járt volna neki és kötelesek lettek volna megadni (az aszfaltúttól kezdve a szabad vallásgyakorláson át az anyanyelvű oktatásig), vagy azért, mert kiharcolta saját magának (néha az RMDSZ ellenében is - ld. magyar állampolgárság).


Tisztelt tanár úr, Ön azt írja: "Az, hogy ma magyarul tanulhatunk/taníthatunk, nem az RMDSZ érdeme, hanem általános emberi jogi és európai követelmény". Vélhetően igaza is lehetne akár, ha megannyi ellenpélda (kérem keressen rá az interneten a szlovákiai magyarok oktatási és egyéb kisebbségi létükből fakadó gondjaikra). Nekem az Ön levelét olvasva az jut eszembe, hogy sajnos valószínűsíthető, hogy eljön az idő, akárcsak Szlovákiában, amikor a "jár, de nem jut" keserves kenyerét magunk is megkóstoljuk, és majd miután sikeresen kipöccentettük egymást a Parlamentből, az önkormányzatok nagytöbbségéből és mindenki megnyugodva piheghet ágyában, hogy "a hatalom bármi áron megtartása" már nem áll fenn, nos akkor szeretnék ott legyeskedni és hallgatni eszmefuttatásának befejező részét. Feltéve, ha még itt lesz - valahová Székelyföldre saccolom magabiztos harcosságát - és nem hasznosítja a Szlovák mintára leromló tarthatatlan Romániai közhangulatra hivatkozva "az RMDSZ ellnében elnyert" magyar állampolágárságát egy országhatárral odébb. Mi majd maradunk lámpaoltónak s kitartóan várjuk hogy jusson is egyszer újra abból ami amúgy is jár.

Tisztelt „Arpi” 1) ”… akik husz ev alatt legalabb annyit tettek a magyarsagert, mint ez a politikai alakulat.” Erről most hadd ne nyissunk vitát. Maradjunk annyiban, hogy el kell látogatni Hargita és Kovászna megyékbe. Itt ugyanis, a RMDSZ annyit „tett a magyarságért”, hogy sikerült felemelkednünk az ország legutolsó megyéi szintjére. Nem a központi pártlapból kell tájékozódni, kedves „Arpi”, hanem a helyszínen! 2) „…hogy erdekeim kepviselve vannak mindenfele szinten…” Akkor maga egy mázlista, mert az én érdekeim semmilyen szinten nincsenek képviselve. És ezt az oldalt végigolvasva meglát(hat)ja, hogy nem vagyok ezzel egyedül. 3) Képzelje el, én is magyarul tanulhattam, és nemcsak az aligazgató volt magyar, hanem még az igazgató is. Történt mindez az úgynevezett átkosban, amikor RMDSZ-ről még csak nem is álmod(hat)tunk. Na, erre varrjon gombot! 4) Az, hogy megünnepelheti „marcius 15-et, hogy egyutt avathatott szinhazat a varadi magyarsaggal”, azt nem a RMDSZ-nek köszönheti, hanem annak az ezer-valahány hősi halottnak (meg több ezer sebesültnek), akik az életükkel fizettek azért, hogy maga szabadon ünnepelhessen. Felnőtt embernek illene tudnia, hogy mit ki(k)nek köszönhet. 5) És mindezt „csakis az RMDSZ-nek koszonhetem. Sem az EMI, sem a EMNT, sem pedig az MPP nem tett semmit…”. Ilyen felületesen összemosni egy parlamenti pártot (amelyik ráadásul már 21 éve bent van a parlamentbe), egy mindössze 5-6 éve létező, de nem parlamenti páttal meg két még be se jegyzett alakulattal, nagy-nagy butaságáról ad tanúbizonyságot. Tiszta szép magától, hogy nem támasztott különösebb elvárásokat egy olyan alakulattal szemben, amit még ezután fognak kitalálni! De ha Ön így halad tovább, még talán erre is sor kerülhet. Tiszteletben tartom a véleményét, a RMDSZ iránti elkötelezettségét, de azt tegye okosan, nehezen megcáfolható érvekkel, ne ilyen átlátszó butaságokkal. Ezzel a véleményével többet ártott, szeretett pártjának, mint amennyit használt.


Az üzenetekből látom, hogy sokan drukkolnak, hogy az RMDSZ eltünjön a politikai palettáról. Akkor majd meglátjuk kérdéseink mennyire fognak meghallgatásra találni a román pártok részéről. Nekem szükségem van magyar képviseletre, s ha magadért nem is, kérlek tedd meg értem, hogy elméssz majd szavazni.Sajnos kevessen vagyunk,így az esélyebesset kell támogatni.
A jelenlegi érdekvédelmi kiskacsák társasága valódi megújulás nélkül kikopik a jóból. Kérdés az, hogy a tőkés récék megmozogtatják-e őket annyira, hogy a valóban fontos témákkal is foglalkozzanak. A polgári libák erre nem tudták rászorítani a fekete tóban élvezettel lubickáló kecses kacsasereget. Ideje lenne a román osztályokba csámborolt magyar gyerekek irányába is valódi megoldásokat kínálni és nem csak a narancssárga-sálas partnerek felé engedményeket tenni. Vádaskodásra ráérnének választások után is a zöldsálas költőink. Egyelőre hírlapi kacsákkal és récézéssel-pécézésssel-jelentgetésekkel van tele a hócipőnk.


Anyámért se megyek el szavazni, nemhogy magáért, kedves Albert! Apropó, a maga kérdései /kérései „meghallgatásra találtak” a RMDSZ „részéről”? Mázlista. Meghallgatták. Valószínű azért támogatták: a fizetéscsökkentéseket, a rabszolgatörvényt, az áfaelést, az immár egy éve tartó kegyetlen és példanélküli népnyúzást. Remek! Nekem is szükségem volna magyar érdekképviseletre, DE NEM ILYENRE!!!


Tisztelt Albert ur! Mindeddig, ugyanbiza, mit tett az RMDSZ a mi JOLETUNKERT ?????Oszinten megmondom, engem most ebben a mai helyzetben edes keveset erdekel, hogy a gyerekem roman vagy magyar nyelven tanulja-e a foldrajzot es a tortenelmet.Amint elobb is megirtam, en 12 osztalyt MAGYAR nyelven tanultam, itt Romaniaban, a foldrajzot es a tortenelmet roman nyelven. Es itt vagyok, nem veszitettem el MAGYAR MIVOLTOMAT, es merem allitani, 53 evesen tobb foldrajzot es tortenelmet tudok, mint nagyon sok mai gyerek (tisztelet a kivetelnek!).Sokkal jobban erdekelne, ha minden MAGYAR szulo egyaltalan iskolaba tudna jaratni a gyereket, vagyis lehetosege lenne erre. Vagyis, hogy erthetobb legyen: ruhat, elelmet, tankonyveket, iskola-dijakat tudjanak biztositani a gyerekeinek !(Mert amint tudjuk, az oktatas INGYENES, de azt csak a szulok tudjak, az iskola evben mennyi penzt kell az iskolaba kuldeni, kulonbozo okokbol !!)Na, marmost, mit tett a tisztelt RMDSZ mindezek gondok megoldasaert ?????? Mert MAGYAR NYELVU oktatas meg a CEAUSESCU idejeben is biztositva volt, ez nem az RMDSZ vivmanya!KONKRETAN, megmondana nekem is, ugyan biza miben kepviselte az on erdekeit az RMDSZ ??? Mivel van onnek jobb elete,az RMDSZ-nek koszonhetoen ??? Lehet onnek nem jelent semmit, hogy az RMDSZ semmi lelkiismeret furdalas nelkul hozzajarult a fizetesek csokkentesehez, a nyugdijak megdezsmalasahoz, a korhazak bezarasahoz, tamogattak az orszag-vilag elott tortent tolvajlast (ROBERTA ANASTASE:97=170!!!!) es meg sorolhatnam tovabb, de gondolom nem erdemes! Eskuszom, SZEGYELLEM MAGAM,hogy az en voksom IS hozzajarult ahhoz, hogy ilyen emberek kepviseljenek minket, magyarokat !(Nem is kepviselnek!!!!!!)Azt se tudjak, milyen korulmenyek kozott el az egyszeru ember, oket csak az erdekli, hogy nekuk es csaladjaiknak mindenuk meglegyen, de szeretnem lattni, mit csinalnanak, ha ok is ugyanabbol a fizetesbol vagy nyugdijbol kellene megeljenek, mint MI, a tobbseg !Na, szavazzon csak ON az ilyen emberekre, en tiszteletben tartom mindenkinek a velemenyet, de az enyemet is tartsak tiszteletben,, es ne kerjen senki arra, hogy ezekre az emberekre meg egyszer is voksoljak !!! ENGEM, ES AZ EN ERDEKEIMET NEM KEPVISELIK !


250 karakter a max.? Politikusok hány karakterrel fejtik ki a véleményük? 250 karakter alatt? Ez milyen konzultáció? Nem tudtam elküldeni. Jó szándékkal írtam, még személyes adataimat is megadtam. De nem engedte. Amúgy is "előkampány" szagú ez az egész...de hogy így elszúrni...
Tisztel Salmon! Oldalunkon nincsen semmiféle korlátozás a hozzászólások hosszára vonatkozóan. Ha megnézi az előző véleményeket, talál 250 karakternél jóval hosszabbakat is. Nem áll szándékunkban sem a politikusoknak, sem Önnek korlátokat szabni.


Latom nem tettek kozre a hozzaszollasom. :)). Ha mas nem is latta, legalabb en tudom, hogy milyen ez a part... mostmar 1000%osan.....

Tisztelt szabo zoltan imre! Közzé tettük a hozzászólását, amit a videó oldalra küldött, ugyanott meg is találhatja, illetve a főoldalon is.A legelső szabad parlamenti választástól kezdődően, minden alkalommal az RMDSZ képviselőjelöltjeire szavaztam. Eleinte még teljes meggyőződésből szavaztam, 2004-ben kissé elbizonytalanodtam az erős lebeszélések következtében, de mégis Önökre voksoltam. 2008-tól már nem kellet senki sem, hogy lebeszéljen erről a szándékomról. 2012-es parlamenti választások alkalmával, hasonlóan hozzám, már több tízezer lesz azoknak a magyar nemzetiségű választóknak a száma, akik már nem fognak egy oligharcha érdekcsoportra voksolni. Érdekes módon, hogy a parlamenti választásokat megelőző időszakokban mindég felfokozódik a magyar ellenesség, úgy a román politikai szférában, mint a médiában, társadalomban. És lássuk be, ez az RMDSZ számára kitűnően megfelel, hiszen így a magyar választók összezárják soraikat és nagyobb mértékben motiválhatóak arra, hogy az urnák előtt megjelenjenek és az RMDSZ-re szavazanak.
Indítványozzunk egy RMDSZ féle "győzike sót", lehetne az a címe, hogy a Nyóc millióból egy hónapig. Vegyen az RMDSZ egy bátor politikus családot és tegye utcára 8+8 millióval, egy feleséggel és két gyerekkel, meg 2-2 rend ruhával. 1 hónapig próbálkozzanak éldegélni. Ezután pedig lehetne a szembesítés, mint a Balázs sóban, lehetőséget adni neki egy kampánybeszédre azok előtt, akik ezt 21 éve csinálják, amit ő csak most próbált ki. ÉS jegyezzük meg: iszonyat sok család van, aki nem 1600 lejből, hanem 8-nál is kevesebből tengődik havonta. Üdv. U.I. Vlakai szerkesztene egy ilyen aláírásgyűjtő honlapot. Szvazzuk meg, hogy legyen Nyóc milliós RMDSZ só!
Tisztelt Duba! Az otlet NAGYON JOOOOOO, gartulalok!EN megszavaznam , es nagy erdeklodessel kovetnem az esemenyeket !


termeszetes ,hogy a "89-es" lelkesedes alabb hagyott,de ebben nagy szerepe volt es van a lejarato kampanyoknak. Tudfomasul kell venni ,hogy Romaniaban a problemak megoldasat a roman kormany intezi,eben nem segit senki, foleg az unio. Az RMDSZ probal megoldast keresni ,nem mindig sikeresen,nincsenek varazsigek, Tudomasul kell venni ,hogy a roman parlamentben nrem vagyunk tobbsegben, ha igy folytatjuk meg kisebbsegben sem leszunk,gondolom legtobben ismerik a hazai politika hagyomanyos "szvahihetoseget " sajnos nelkuluk nincs megoldas. Az u.n. ellenzek a jogos vsgy jogtalan biralotkon es a ragalmakon kivul nem mondott egy ertelmes szot se. Az autonomiara valo allando hivatkozas csak szedito beszed munden oldalrol.Azt batorkodom kerdezni KI ES MIT tehetett volna erte.Korupcio az van , de a valsag az egesz vilagot erinti,a szegenyeket jobban, d az orszag jelentos reszeben "feketen "dolgoztatnak ,nemfizetnek adot,jarulekokat ,ez hagyomany , nem z RMDSZ hibaja ,mibol jobban ?

Mibol jobban ?? kerdezi tisztelt Csaba - ha nem tudta akkor irom, hogy mibol: abbol a polgar penzebol amit adok, illetekek neven beszednek hosszu eveken keresztul es ahelyett hogy a kozerdeket szolgalnak vele sajat onkenyes erdekeiket elegitik ki !!!!! Raadasul fosztogatni tudnak nap mint nap pl. oseink ereibol hany millio eurot loptak el az elmult 20 ev alatt?


...mitol jobban????? Nagyon koltoi a kerdes, es tenyleg mitol jobban???? Volna egy nehany javaslatom:Tamogatom Duba javaslatat az tenyleg jo volna egy tulelo tanfolyam tisztelt kepviseloinknek. Allitolag az ehes agy jobban fog, hatha v-mi realis es konkret strategiat kifundalnanak!!! Azontul meg mondjuk kiallnek testuletileg a Kormanybol-szerintem ez lenne a legjobb- Es vegul de nem utolso sorban ha nem tudnek javitani , akkor megprobalnek nem jobban rontani, nem jobban lehetetlenne tenni az emberek eletet!!!!! Lasd az Egeszseg ugyi miniszter aberrans intezkedeseit!!!!! A legutobbi a kondiciok amik korhazi beutalasra-ugymond -jogositanak fel!!!!!!! Ez mind 2011-ben , egy europainak mondott orszagban!!!!! Hat ez mar szerintem az RMDSZ hibaja-is-!!!!!!!Tisztelt „csaba” 1) A RMDSZ-t nem kell lejáratni. Lejáratta az magát rendesen. Amit Ön „lejárató kampányoknak” vél, az valójában nem más, minthogy kimondunk valamit, amit amúgyis mindannyian tudunk. Egy állapot szóvá tétele. 2) „…nem segit senki, foleg az unio.” A csatlakozás előtt kellett volna ütni a vasat, de akkor azt mondta a RMDSZ, hogy „majd ha bejutunk az unióba, akkor minden magától megoldódik” Nos, ezek szerint „jó” volt az előrelátásuk! Persze, ha most is jókor jó helyen ütnék a vasat, lehetne még valami. De hát, a magyar értelmiségnek az a legfőbb sajátossága, hogy mindig pontosan arra nincs ideje, ami a feladata. 3) „Tudomasul kell venni ,hogy a roman parlamentben nrem vagyunk tobbsegben,…” De azt is jó lenne tudomásul venni, hogy nem mindent a parlamenttől kellene várni. Vannak dolgok, amik helyben dőlnek el. S a RMDSZ-nek, mint politikai erőnek ezeket jó irányba kellene / kellett volna befolyásolja. Például: - a földterületek visszaszolgáltatását lehetett volna ennél tisztességesebben, becsületesebben végrehajtani. Nem kötelezte a központi hatalom, hogy ugyanazokat a gaztetteket el kell követni, amiket esetleg elkövettek román vidékeken. Ezeket a visszaéléseket, magyar emberek (méghozzá a RMDSZ által odatett magyar emberek) követték el magyar emberek ellen. Fellépett-e a RMDSZ, mint a térség meghatározó politikai ereje, ezen visszaélések ellen? - a közbirtokossági erdőket lehetne tisztességesen, becsületesen adminisztrálni. A gazemberségeket nem a központi hatalom erőlteti ránk. Azokat, saját akaratukból, senki által nem kényszerítve magyar emberek követik el magyar emberek ellen. Fellépett-e a RMDSZ, ezen visszaélések ellen? - „Korupcio az van…” De ki gátolja meg a RMDSZ-t, hogy ebben a térségben, mint meghatározó politikai erő, fellépjen a korrupció, a feketemunka, a lépten-nyomon jelenlévő mindenféle gazemberségek ellen? - Hargita és Kovászna megyék mindenféle téren az ország sereghajtó megyéi közé vannak lezüllesztve. Mit tett / tesz a RMDSZ, mint a térség meghatározó politikai ereje, hogy ez ne így legyen? - És így tovább, sorolhatnám napestig. Ha sehol sem érzem a RMDSZ jótékony hatását, akkor mi szükségem rá? 2009 december végétől benne vannak egy népnyúzó kormányba. Az utóbbi 21 év leggyalázatosabb kormányába. Ettől kezdve a PDL érdekeit képviselik, nem a magyarságét. Mi szükség van erre? Csak azért mert négy embernek miniszterkedhetnékje van és még egy néhánynak államtitkárkodhatnékja? Csak ezért feláldoznak magyarságot, érdekképviseletet, mindent? Tudomásom szerint, nem azért küldték őket oda a magyar emberek, hogy Romániát megváltsák hanem, hogy a magyarság érdekeit képviseljék. 4) „Az u.n. ellenzek a jogos vsgy jogtalan biralotkon….” Többnyire jogos bírálatokon kívül tényleg nem mondott semmi érdemlegeset. Ebbe igaza van. Ez a mi legnagyobb tragédiánk, hogy az u.n. ellenzék se különb. Sajnos!Tisztelt Kelemen Hunor Elnok Ur Fontos az erdelyi magyarok velemenye de mar keso mert az ergelyi magyarok mar nem biznak az RMDSZ-ben . Amit meg lehet csinalni kiszalni a kormanybol mert ugyis jot az RMDSZ nem csinal !!! Meg ami a nagy baj mimcs munka, a betegeknek jo gyogyszer ellatas nincs,kozbiztonsag nincs nagy a lopasok szama . STB.
Sokszor nem is értem, hogy mit akarnak a vezetőink. Helyi RMDSZ elnök voltam és a választások előtt próbáltam megfelelni a választóknak és a választott képviselőinknek. Házról házra jártam, kikértem az emberek véleményét és továbbítottam a vezetőinknek. Amikor kellett aláírást gyűjtöttem, amikor kellett kampányoltam és plakátokat ragasztottam. A hidegzuhany akkor jött el amikor amikor RMDSZ vezetés mellett az iskolában összevonták a magyar osztályokat. És ezzel még nincs vége. Amikor egy szenátorunknak megjegyeztem, hogy PDL vezetés mellett egy másik faluban ugyanannyi gyereklétszám mellett meghagyták a magyar tagozatot és nem vonták össze azt a választ kaptam, hogy ezt meg kell érteni. Egy másik parlamenti képviselőnk is hasonló állásponton volt. Akkor viszont miért kell RMDSZ-es polgármester, miért kell összeírni a problémákat? A választóim iránti tiszteletből lemondtam az helyi RMDSZ vezetéséről. Nagyon szégyelltem magamat. Lehet ez meghátrálás de nem hazudhatok a választóknak. Az RMDSZ-nek csak a szavazatainkra van szüksége, nem akar megoldani semmit. Ezt viszont be kellene ismerni.
Elnézést az előbbi be nem fejezett üzenetért.Ha az üzenetem megjelenik, akkor már valami jót is fogok gondolni az RMDSZ-ről. Valamikor egy kisvárosban MADISZ és RMDSZ választmányi tag voltam, de megcsömöröltem attól, amit az RMDSZ berkein belül láttam és tapasztaltam (közpénzek lenyúlása és elherdálása feketén, korrupt összefonodások a vezetőségben, eleinte baráti később céges és hatalmi szinten, a lakosság manipulálása a médiákban, igazságmagvakra épített nagy hazugságok beadagolása, demagóg néphülyítés, az elért eredmények hatványozott felnagyítása, félrevezető kampányolás választások előtt, be nem tartott választási igéretek, stb.). Ma, mint kivülálló szemlélem a politikát, de jó megoldás nemigen látszik. Bolond világban élünk, amelyet gátlástalan, megalkuvó emberek vezetnek. Az RMDSZ-nek egyetlen esélye van arra, hogy valamennyire visszaszerezze a régelvesztett becsületét, hogy ne induljon többet választásokon, hanem támogatást nyújtson a választásokon induló pártoknak. A hatalomról lemondani nehéz, de sokkal jobb mint szégyenteljesen eltünni a politikai porondról.
Tisztelt Erdélyi! Története,és álláspontja,meglepően hasonlit az enyémhez.Nem tudom meik kisvárosban él Ön,viszont hátborzongatóan egyforma a helyzetem,az Önével.A kisvárosi élet ,úgy látszik mindenhol egyforma.Az "átkos" ban kialakut maffia (mert szerintem a mai "polip"nak ott vannak a gyökerei)működésbe lépett rögtön 90 ben.Az összes secus besugó akik akkor könnyen információhoz jutotak ,sorra megtámadták,kigolyózták a jóhiszemű,becsületes embereket a megalakuló RMDSZ válaszmányából.A MADISZ ba meg beépitettek olyan emberkéket ,akik,pár hónap alatt szétrombolták az alakuló félben lévő ifjusági szervezetet.Történt ez azért,mert a MADISZ(legalább is itt)nem akart az RMDSZ fenhatósága alatt,mint ifjúsági szervezet működni.Megoldást keresünk? Nem is tudom.Annyira "elklikkesedett" az RMDSZ ,hogy nem érdemel 1 szavazatot sem.Mit beszélünk itt eszmékről?Egyetlen ,egy dolog vezérli az RMDSZ vezetőit.Saját kis meszkén érdekeik elérése,mind egy milyen áron.Láttunk már ilyet a történelemben.(Trianon) Remélem valaha megbűnhődnek a sok gaztett miatt,amit elkövettek.


Valamikor egy kisvárosi MADISZ és RMDSZ választmányi tag voltam, de kezdeti lelkesedés után hamar megcsömöröltem attól amit láttam és tapasztaltam az RMDSZ berkein belül (közpénzek feketén elherd.
csak annyi hozzafuzni valom lenne hogy minden ertelmes gondolkodasu ember aki magyarnak valja magat ne artson a sajat nemzetenek hanem inkabb fogjunk ossze egyontetuen a jovonkert felreteve a gogosseget ez ervenyes lehet minden magyar politikusra ERDELYORSZAGBAN
Csak egy dolgot áruljon el nekünk, kedves „tamas lucaci….”, éspedig azt, hogy hol élt Ön az elmúlt 21 évben? Mert a hozzászólásából ítélve nem a földön, a biztos. U.I. Szépen csengő magyar neve van, „tamas lucaci….”!


tisztelt RMDSZ! Szeretnem ha kemenyebben lepnenek fel a Kolozsvari szobor- es helyseg tablak ugyeben. Egyszeruen meg kell kerdezni Boc urtol, hogy a koalicio mukodik-e. Milyen helyzetet akarteremteni a Kolozsvari polgarmester aki PDL-s? Es szembe hazud mindenkit, bizonyito iratok ellenere? Jogilag sem lehet ot felelossegre vonni? Tisztelettel Kerekes Imre
nem tudom de az rmdsz egyszerre jo es nagyon gyenge...ket polusu....ezert egy kicsit semmilyen....vannak emeberek szenatorok kepvislok polgarmestrek, akiket szinte szegyellek vagy kinem alhatok, ugyanakkor turheto arcok is vannak sajnos kevesen...meg
Az RMDSZ az utóbbi időben csak az EMNP-re és a MPP-re figyel. Akárhogy nézem, az a nagy helyzet, Az emberek mindig másra figyelnek, De magukban persze nem látják a hibát. Én téged nézlek, de nem figyelsz, Mert engem nézel, és rám ügyelsz. Mi őket nézzük, de mit sem ér, Hisz minket is néznek valamiért. Jó nézelődést.
a valalkozotol kerdenem hogy a munka mellett fizetest is ajanl vagy az csak a valalkozonak jar?en tisztesseges fizetesrol beszelek es nem apropenzrol mint ahogy szoktak.

Egy frászt, kedves „84. gyorgy”. Dehogy ajánlnak ezek fizetést, esetleg szégyenpénzt, alamizsnát, stb. Tudod, mostanában azért kapod bankkártyán azt a fizetésnek becézett alamizsnát, mert már nekik se annyira vastag a fejük elülső oldalát fedő takaróréteg (mert az bőrnek már nem nevezhető), hogy pirulás nélkül át tudnák adni. Így aztán, a bankautómatára bízzák, mert az nem tud pirulni. Az u.n. „vállalkozók” pofátlansága nem ismer határokat. Elvárnák, hogy pusztán passzióból dolgozz látástól vakulásig, de lelkük mélyén csak annak tudnának igazán örülni, ha ezen felül még vakulástól látásig túlóráznál is. Az már csak hab a tortán, hogy az RMDSZ is egész vállszélességgel támogatta az új rabszolgatörvény életbeléptetését. A sok más elévülhetetlen és felülmúlhatatlan elért „sikerek” mellett, ezt is köszönjük neked RMDSZ! Nem felejtjük el, amíg élünk!Mellékelek egy levelet, felhívást, amit a romániai izomsorvadásos betegek országos egyesülete indítványozott. Mivel magam is ebben a betegségben szenvedek már 47 éve (teljesen magatehetetlen állapotban), a Kovászna megyében, Előpatakon található az izomsorvadás betegséget kutató központban (CENTRUL DE PATOLOGIE NEURO-MUSCULARA "DR. RADU HOREA" VILCELE) nőttem fel. Itt tanultam meg értékelni önmagam, mint EMBER és a társadalom hasznos tagjává válni, ím már anyaként. Ám a kormány úgy döntött, hogy úgymond, az RMDSZ-re hivatkozva ezt az országban létező egyetlen ilyen szakközpontot bezárja. Mielőtt továbblépnénk, tudnom kell, hogy mit keres ebben a témában az RMDSZ keze??? ÍME A LEVÉL: ASOCIATIA DISTROFICILOR MUSCULAR - ROMANIA Str. Bailor 197, VALCELE-COVASNA, tel : 0720049819, www.admromania.ro, admrvalcele06@yahoo.com Cont IBAN: RO 94 RZBR 0000 0600 1237 8811 Suc. Sf.Gheorghe, Covasna, Cod FISCAL: 8896012 Având în vedere hotararea privind desfiinţarea Centrului de Patologie Neuromusculara ,,Dr. Radu Horia’’ din localitatea Valcele, Judeţul Covasna, si mutarea sectiei in spitalul de la Intorsura Buzaului, Asociatia Distroficilor Muscular din Romania, inainteaza urmatorul PROTEST. PREZENTAREA ASOCIAŢIEI: La data de 3 martie 1990 s-a constituit Asociatia Distroficilor Muscular din Romania, la initiativa cadrelor medicale de la CPNM si a bolnavilor cu distrofiii musculare din toata tara, avand ca scop combaterea afectiunilor neuro-musculare, a factorilor care impiedica integrarea acestei categorii de bolnavi, initierea si promovarea actiunilor cu caracter stiintific si a colaborarii in acest domeniu cu cadre si institutii de profil din tara si strainatate. Constituirea Asociatiei a fost avizata de catre Ministerul Sanatatii conform adresei nr. B.M / 79 din 5 Martie 1990. ADMR are peste 1200 de membrii dintr-un total de 35000 diagnosticati in spitalul ,,Dr. Radu Horia’’ singura unitate de profil a Ministerului Sanatatii, aflata in localitatea Valcele, Judetul Covasna. Protest: In ultimii patru ani Spitalul ,,Dr. Radu Horia’’ din localitatea Valcele, Judetul: Covasna, a cunoscut imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste tratamentul, conditiile de ingrijire si cazare a bolnavilor, in cea mai mare parte imobilizati. Asociatia Distroficilor Muscular a prezentat la Conferinta Nationala a Pacientului, Martie 2010, cateva aspecte care privesc ingrijirea si tratamentele necesare distroficilor. Spicuim din prezentare: “Fara voia noastra ne-am nascut pacienti, si din toate colturile tarii, medicii de familie sau neurologii ne-au indrumat catre singura unitate de profil a Ministerului Sanatatii, aflata in localitatea Valcele, Judetul Covasna. Aceasta unitate, ce poarta numele Doctorului Radu Horia, al carei obiect de activitate, îl constituie patologia eredo-degenerativa neuro-musculara, patologie cu determinism genetic ce afecteaza îndeosebi copilul si adultul tânar, statistic înregistrându-se peste 35 000 de cazuri de astfel de afectiuni. O problema deosebit de grava a distroficilor este faptul ca li se refuza internarea in alte spitale ce detin specialisti pentru practica terapeutica si sali de fizioterapie. Se stie ca aceasta boala se caracterizeaza prin deteriorarea progresiva a muschilor corpului, antrenand slabiciune musculara si invaliditate, la acestea contribuie si lipsa unitatilor spitalicesti dedicate acestui tip de afectiune, accelerandu-i evolutia. In unele forme de distrofie musculara, sunt afectati miocardul si alti muschi involuntari (netezi) precum si alte organe; si aici intalnim refuzul internarii distroficului in spitalele de profil. In general la internare se justifica refuzul prin explicarea ca aceasta este evolutia bolii.” In consecinta singurul spital din tara care se ocupa de diagnosticarea si monitorizarea distroficilor are nevoie de sprijinul continuu al Ministerului Sanatatii. Stim ca in aceasta perioada de criza financiara iese din discutie solicitarea construirii altor spitale de profil, insa ca organizatie ce reprezinta aceasta categorie de suferinzi, va solicitam sprijinul pentru continuitatea imbunatatirii conditiilor in spital prin alocarea de fonduri pentru reabilitarea cladirii. Decizia ministrului privind mutarea centrului, a fost luata fara a se face o analiza exacta asupra spitalului si a factorilor decizitionali. Nu tine cont de beneficiile pe care le ofera amplasarea spitalului in aceasta zona printre care enumeram ; clima blanda favorabila, izoarele de apa minerala, posibilitatea de deplasare in spatiul adecvat si petrecerea timpului liber in parcurile existente favorizand starea sanatatii, posibilitatea de interactiune si socializare care au efecte benefice asupra mentalitatii bolnavilor, oferindu-le acestora capacitatea de a se sustrage unui mod de viata izolat impus de dizabilitatea de care sufera, la care se adauga tratamentul de specialitate oferit de cadrele medicale ale spitalului si totodata consilierea bolnavilor prin diferite activitati desfasurate in afara programului spitalicesc oferit de catre Asociatia Distroficilor Muscular din Romania. Refuzăm categoric desfiintarea spitalulului dupa ani grei de aducere a acestuia in faza actuala. Prin forte unite cu conducerea spitalului, Asociatia a construit liftul. Este Centrul de Cercetare care a pus bazele geneticii prin Dr. Radu Horia. In Japonia, USA, Franta, etc., se cunoaste acest centru, iar orice denaturare este un lucru grav. 35000 de mii de distrofici inregistrati au un singur spital, care acum risca sa dispara. Clima din Intorsura Buzaului cunoscuta datorita temperaturilor extrem de scazute va agrava starea de sanatate a distroficilor muscular. Se cunoaste faptul ca expunerea la frig contribuie la deteriorea iremediabila a sanatatii distroficilor muscular. Distroficii au nevoie zilnic de iesiri in aer liber, Intorsura Buzaului nu este in niciun caz zona recomandata acestor bolnavi cronici. Majoritatea distroficilor care vin la spitalul ,,Dr.Radu Horia’’ din izolarea unui apartament, din azile, din mediul rural, gasesc aici intodeauna locul care-i trateaza fizic, prin terapie, clima si apa minerala, iar psihologic prin ceea ce noi ca organizatie am construit pentru sanatatea lor sufleteasca. A.D.M.R impreuna cu cei 1200 de membrii, SE OPUNE VEHEMENT, acestui ACT nejustificabil. Ca informatie de ultima ora, ieri sa primit decizia ca in urmatoarele 15 zile, sa se faca inventarierea bunurilor mobile si imobile ale spitalului. In aceste momente disperate, va rugam sa fiti alaturi de noi, ajutat-ne sa pastram spitalul, poate dv. ..opinia publica, ve-ti reusi sa schimbati aceasta decizie murdara, sub care stau ascunse, interesele financiare ale celor de la UDMR. Va rugam sa cititi acest material si ve-ti intelege mai multe www.jurnalul.ro/special/anchete/drumu-lui-udrea-s-a-impiedicat-de-distrofici-578472.html Cu multa Speranta in suflet asteptam ajutorul dv. Maria Teodorescu Presedinte ADMR

Azt szeretnem, ha az RMDSZ Gyergyo-kerulet elnoke nemcsak a valasztasok elott 1 honappal kezdjen koszonni az embereknek - s utanna meg szamba se veszi meg az ismeroseit sem -, ne csak az erdekeit\erdekeiket nezze, hanem tegyen is valami konkretumot ha mar oda ``felkerult``. Sajnos ez csak egy utopia.
Sírás és panaszkodás helyett inkább dolgozni kellene. Beszélhetünk arról, hogy szegénység van, de nem is akar senki dolgozni, mikor munkalehetőséget ajánlok. Ezt a problémát az RMDSZ nem fogja tudni megoldani, a hozzáállással is baj van, az biztos. Könnyebb várni a vezetőktől a mennyei mannát, mint megdolgozni érte.
Mégis mire gondoltál? Hogy én azért dolgozzak neked ingyen (mivelhogy a minimálbért nem tudom minek nevezni), hogy a te pénztárcádat vastagítsam? És itt lépik szinre az eremdéesz, vagyis nem lépett, mert ha 20 alatt avval foglalkoztak volna hogy, hogy lehetne Erdély életszinvonalát megemelni és elárasztani befektetõkkel, egy kis konkurencia érdekében, akkor már mindjárt nem írnál ilyen badarságokat kedves Vallalkozo!!


Vállalkozókám!!! Mire váLLalkoztál? Nyalizni?Mert ebben az országban mással nem lehet pénzt csinálni.Vagy, csak tán nem lopod az állam pénzét?Kifizetted az adóidat?Mindet?Az ÁFÁ-t is? És maradt pénzed?Munkásaid meg vannak elégedve a bérükkel?A munka könyvbe bejelentettel!!!Szerinted ha valaki a vezetőitől ,méltányosabb törvényeket akar,az mennyei manna?Ha valaki azt akarja ,hogy ne lopják szisztematiusan a pénzét el,nem akar dolgozni? Miről beszélsz?


Kedves " Vallalkozo"! En elmennek Onhoz dolgozni!!!!!! Amennyiben havi 270 ledolgozott munka orara 42Celsius foknal-ennel feljebb mar nem mert a szoba homero, de azt hiszem ment volna-, szoval ha ennyi tomerdek ledolgozott idore nem 700 lejt adna kezpenzt.Ugye On nem ilyen .....?Vagy ha megse lenne ez a munka ido eleg, akkor talan lehetne tobbet esetleg kevesebbert????? Adataim valosak en egy ilyen korulmeneyek kozt gazdagitottam egy vallalkozot. A labaim azota is dagadnak, tisztelettel stb


Na, és milyen "munkalehetőséget ajánl"? Mit kell dolgozni? Mennyit kell dolgozni? Mennyiért kell azt a munkát elvégezni? És végül Ön, azt a munkát annyiért elvégezné-e?


"Szabad élet, szabad madár, jaj, de szép, ki szabadon jár. Járnék én is, ha járhatnék, hazámban ha szabad lennék. Nem vagyok hazámban szabad, kezemen, lábamon lakat." Na kb. ennyi az én problémám. Jó lenne ha az Autonómia szót, nem csak kampányoláskor használnák az urak. (Tisztelet a kivétel)
Szánalmas erőlködés, mint minden amit az RMDSZ csinál. Ezt is Szabó Ödön találta ki???
Emberek !Amint lattjauk, itt csak magunk kozott tarsalgunk, senki nem meltat 2 szo valasz erejeig sem, ennyit erunk az RMDSZ-nek! Itt nem szavakra, hanem TETTEKRE van szukseg. Egyetlen lehetosegunk van, espedig NEM SZAVAZNI a kozelgo valasztasokon, mutassuk meg, hogy mi se adunk rajuk 2 banit sem, mint ahogy ok is semmibe vesznek minket !Nem kell a Parlamentbe bejuttatni oket, ugyse miertunk vannak ott, nem veszitunk SEMMIT !Ok csak "kepviselnek " minket,de soha nem kerdeztek meg tolunk, hogy MI akarjuk-e a fizetes csokkeneseket, a nyugdijak megadoztatasat, a korhazak bezarasat,senki nem jott mindezek utan , hogy megkerdezze a nepet, hogyan is elunk, van-e amit az asztalra tenni, vagy a gyerekeknek van-e cipo amivel iskolaba jarjanak, foldrajzot es tortenelmet tanulni MAGYARUL !(Persze, ez is fontos, de nem LETKERDES!!)Nem kell bejuttatni a parlamentbe, nyaltak mar eleget!!
74. Irenke-nek „…itt csak magunk kozott tarsalgunk…” de legalább „magunk között társalgunk”, s ez egy jó dolog! Aztán, hogy elolvassák-e vagy sem, az már az ők privát ügyük. Ők sokkal-sokkal többet veszítenek azzal, ha nem olvassák el, mint mi. Igazad van abban, hogy nem kell rájuk szavazni. Sajnos, csak ez az egy kiút maradt számunkra. Kaptak már jó néhány intőjelet, de a fülük botját se mozdították. Nincs más megoldás, meg kell mutatni nekik, hogy nem lehet minket orrvérzésig hülyének nézni. „Ok csak "kepviselnek " minket….” Ez nem igaz. Pont az a baj, hogy ők egy és egyáltalán NEM „képviselnek minket”. Ha csak egy fikarcnyit is érdekelné őket a választók sorsa, sürgősen félre állnának e mellől a népnyúzó kormány mellől. Nemcsak értünk, hanem főleg önmagukért. Ez egy süllyedő hajó! Erről a románok átugrálhatnak más pártokba, de ők hova ugrálhatnak át? A prm-be? Úgy látom, hogy ezek fékevesztett kapzsiságukban még az orruk hegyéig se látnak már. PS Ezúton szeretnék köszönetet mondani, az RMDSZ 21 éves hathatós, odaadó, önfeláldozó tevékenységéért, melynek folytán sikerült ezt a két székely megyét mindenféle téren az ország sereghajtó megyéi közé lezülleszteni. Köszönöm!


Látogassátok meg honlapunkat, ott elmondjuk a váleményünket jó húsisan...
Emberek!!! Úgy veszem észre,ide nem érdemes irogatni.A franc se olvassa,vagyis nem azok akiknek kéne olvasni.Vagy ha olvassák,csak azért teszi,hogy halvány képet kapjanak az esélyekről,a parlameniti esélyeikről.Szóba állni úgy sem fog senki Veletek,közzülük,hogy válaszokat is kapjatok.Ti fizessétek az adókat,ők majd jól lenyúlják.
Kedves Magyarok! Én szégyellem, hogy valamikor is az RMDSZ-szel szimpatizáltam. Hogy Markó nyitotta meg az édesapám kiállítását (gondolom forog a sírjában) Aztán jött a Kempinkszki, a D209 es üdvözlése, a sok hazugság, amit terjesztettek, amit meg kellett volna, azt nem (DO nyugdíj, aztán: Verstóy ügyei , Tőkésre támadás, Fideszre támadás Utca és iskola nevek Marosvásárhelyen, Mihai Vitézszobor kontra Kossuth utca, de sorolhatnám reggelig. Szánalmas ahogy a kettős állampolgárságot kezelik, nem kell az állampolgár a politikusoknak (tisztelet a kivételnek). Gaga rádió ás a marosvásárhelyi egy szégyenfolt a Fekete márciust megszenvedett városban. Szerintem MSZP és SZDSZ szintjére csúszott a szövetség. És benne vannak e democsokráciát vezetü kormányban. Géza
rovid leszek....mit csinalt az rmdsz a magyarsagert az utolso 20 evben?hat semmit es meg sokaig ezt fogja tenni.csak igeretek,tegyenek is valamit ne szeditsek mar a szegeny nepet hanem akkor tavozanak amig meg van hova....esetleg menjenek nyaljanak meg valakinek.eddig ahany kormany volt mindegyiknek benyaltak de kemenyen.Sajna ez a velemenyem onokrol. koszonom

Hahó, Róbert! A magyar nyelvben vannak ékezetek is, ettől is szebb ez a nyelv a világ többi számos nyelvétől, sőt ez még a számítástechnikában is alkalmazható...http://www.ziuadecj.ro/eveniment/sondaj-ziuadecjro-ce-ar-trebui-sa-faca-primaria-cu-placuta-lui-iorga--66520.html
Kolozsvar Polgarmesteri Hivatala nem tudja, hogy mit tegyen N Iorga - tablacskajaval ami a Matyas szoboron volt 20 evig es errol egy Kolozscvari napilap szavazst is irt ki. Mit szol mindehez az Rosszul Mukodo Demokrata Szovetseg ? Nem csak jovonk nem lessz lassan de multunk sem, meg mielott valaki uszitassal vadolna nagyon zavar hogy egyik legnagyobb kiralyunk szobrat akrjak meggyalazni azzal a tablaval. Majd amikor a kulombozo politikai kuldotsegek atsetalnak a Magyar Konzulatusrol a szoborig es meg kerdik az RMDSz vezerieit, hogy mit jelent az a tabla akkor mit mondanak majd ? Olvasgatva a comenteket meg mindig van nehany ember aki vakon hisz az RMDSZ-ben akinek az hogy 25% bercsokentes volt, az hogy nyugdijak megadoztak, hogy bezartak a korhazakat, az hogy unios arakat fizetunk balkani fizetesbol, stb, stb, az mind csak a media uszitasa es mas partok mocskolodasa es csak abban hisznek hogy 260=80 - al es amit az RMDSz szajkoz adig az a Tisztelt Part bejut parlamentbe ismet koaliciora lep az osszes Erdelyi magyar partal mert ugye Fo az Egyseg. Elnezst de hanyingerem tamadt . . .
sok sikert
Szégyeljék magukat mindazért, amit tettek, vagy inkább nem tettek a romániai magyarságáért. Elegem van belőlük, nagyon szeretnék egy radikális változást, de nem az RMDSZ-el.
Látom itt is sikerült egy jó hangulatú beszélgetést kialakítani. Azt a kerdest nem teszi fel senki, hogy honnan jönnek ezek a hozzászólások? Nem tűnik fel senkinek milyen irányított ez az egész? A hírportálokon is ez folyik, mpp-s mocsok mindenhol. Tisztelt rmdsz, nem is érdemes ilyen oldalakat létrehozni, jön ugyanaz a 20 ember akinek nincs mas dolga, mind hozzaszolasokat irni egesz nap es zugja a szokasos hulyeseget.
Szánalmas vagy Baro.Annyira elvakitott az udemeráj lenyugvó fénye,hogy még saját irásodat sem látod.Egyetértek azon hozzászolókkal akik szerint te jol élsz, mindened megvan és egy puccos, vörös irodából irod ellenpropagandaként a hülye dumádat. Tényleg ennyire elfogult minden (udemereu) "mindignedves" honatya és nyalós bandája??? Hihetetlen.


Tisztelt "Baro" Úr Tisztelettel felhívnám a figyelmét, hogy nagy-nagy igyekezetében egyvalamit kifelejtett a neve végéről. - Vagy egy „m” betűt, ami által a neve a kilétére utalhatna. - Vagy egy vonalkát (így: „baro-„), ami a hozzászólásának okára deríthetne fényt. Szép napot!


Baro .... mannyit fizet a merevdeszka azért,hogy nyaljál náluk?


Tisztelt Baro ur! On aztan tenyleg nagyon muvelt es okos ember, nem is tudom mit keres itt, annyi "hulye ember " kozott, es olvassa azok "hulyeseget"!? Biztosithatom ont arrol, hogy ezek a hozzaszolasok egyaltalan nem "iranyitottak", ahogy azt on allitja, hanem egyszeruen az emberek sajat velemenye!Es a valosagrol szolnak ezek a velemenyek, amit SAJNOS on nem lat !Vagy pedig on igen -igen jol viszi , es nem lattja mi is tortenik az orszagban! Ha ennyire lenezi az emberek velemeny-nyilvanitasat, akkor on mi a fraszt is keres itt???????????????? Ja, persze, most mar nem "ugyanaz a 20 ember" vagyunk, most mar onnel egyutt "21"-en lettunk !Kellemes napot!


Az RMDSZ hitelet vesztette , jobb ha felreallna a kormanyparti barataival egyutt!!!! Vagy belehulyultek a joletbe, es elvesztettek a valosag erzetuket,vagy megboszorkanyoztak oket a lila langgal!!!!!!!! Hogy lehet ep esszel egy ilyen kormany mellett kitartani??????????
Milyen szepen fejezzuk ki napjainkban azt, hogy lesz..juk, konzultalunk es szep magyar kifejezessel melle irjuk lajkold, mert figyelink egymasra. Igaz az egyik felulrol beszel a masik alulrol, ami egy kort ir le, azaz egy csoport magaban beszel es egy masra figyelnek remelve, hogy akad eleg sok felinteligens leny aki daunlodolja a sok hulyesegeiket es a szurkeallomanyaikba instalaljak egy fajervalal egyutt, hogy ha valaki maskep gondolkodik es jot akar a nepnek ne fogadjak be. Komolyra forditva a szot 2002 sokszor beszeltem a Roszul Mukodo Demokrata Szovetseg vezetoivel, hogy egy magyar kozsegben ahol tortenetesen szulettem, egyutt egy kulfoldi befekteto csoporttal epitsunk egy gyarat. Az RMDSZ vezetoitol nem lehetett megvalositani. Igy az illeto kozsegtol elvetek 5000 munkahelyet es egy 24 millio euros befektetest, de ez nem szamit, mert ha a gyar felepult volna az RMDSZ helyi vezetoi es annak csaladtagjai nem meg dolgoztathatnak az embereket letminimumert. Ha az RMDSZ ellenem volt es nem csak en ellenem hanem az egesz MAGYAR kozseget megfosztotta a gazdasagi fejlodestol, akkor most en miert elljak szoba az RMDSZ el. Valoszinuleg azert mert magyar vagyok. Igen az vagyok es annak vallom magam viszont szegyelem, hogy ilyen gerinctelen es penzkozpontu vezetok valljak magukat magyarnak. Oseink forognak a sirban amikor lattjak, hogy hova jutott a nepuk. Hiszem, hogy eljon az ido amikor az egesz vilag megismeri a Magyarok Istenet, de nem a jelenlegi a vezetok altal. Az e-mailom a valodi, kivancsi vagyok a nagy konzultaciora.

Tisztelt? RMDSZ A bevezeto szovegben parbeszedet igertek, habar az elso comment tobb mint 2 hetes meg senki sem valszolt semmire azaz inditottak egy oldalt ahol vitazhatnak az emberek errrol-arrol de magasrol tesznek a hozzaszolokra. Gratula erte, hozzak a szokasos formajukat. Csak igergetnek, de egy commentre sem kepesek valszolni s Onok (nem TI - mert ugye nem ittuk meg a pertut)szeretnenek ismet hatalmora kerulni eloszor a helyhatosagi valasztasokon aztan pedig a parlamentin. Onok tenyleg ennyire naivak vagy a valsztopolgarokat nezik annak? Nagyvaradi vagyok, goz erovel epul Varad, ami szep es jo csak az lessz keseru mikor jovore Biro Rozalia es Kiss Sandor fenyezni fogja egymast hogy mennyi mindent megtettek Nagyvaradert. Jon a hirlevel minden heten hogy mit csinal a Polgarmesteri hivatal, Konzultaciora hivnak az interneten meg jon az uj hulam, 250 000 magyar velemnyere kivancsi a Tisztelt Part, csak elszomorito hogy ennyire apadt a magyarsag Romaniaban, miert csak a valasztasok elotti evben kell kapanyolni, hogy ezt meg azt csinaltunk (epitetunk 17 km autoutat 1 ev alatt, parkositasra utalunk ki penzt oda ahol ivovizhalozat sincs, sportlesimenyeket epitunk oda ahol nincs fiatalsag, tolsuk ki a kerdoivet meg szoljunk hozza es segitsunk (de minek es miert). A kerdoivet inkabb itt publikusan Elegedett vagyok az eletkorulmenyeimmel 25% bercsokentes, megduplazott adok, lecsokentett gyereknevelesi szabadsag es levagott gyereknevelesi tamogatas, sot a szuleim meg elegedetebek mint en, TB jarulek fizetese pedig nyugdijasok, nygudij megadoztatas. Teljes mertekben elegedetlen vagyok az RMDSZ tevekenysegevel, Osszetartja a magyarsagot (lasd 3 magyar part van ez is az egyseg jele). Az RMDSZ tiszteseges, hozzaerto, szavhiheto es odafigyel az emberek gondjaira - Nem szegyelnek ehhez hasonlokat kerdezni a valsztopolgaroktol ? Kire fogok szavazni inkabb ugy kellene kerdezni hogy kire nem pl. RMDSZ ugye nem kell meg indokolni miert nem, Tokes Laszlo partjara szinten nem, mert annak idejen mikor komunizmus volt es diktatura falvak tuntek el, csaladokat koltoztetek ki, csak erdekes modon egy Temesvari reformatus lelkesz nyilatkozot mindenheten a Panoramaba minden gond es erofeszites nelkul (NO COMMENT). EMNT-EMNP -rol nem tudok tul sokat mert nem szoktam politizalni. Cseke Attila-tol szeretnem megkerdezni, hogy mi lett annak a mento egysegenek a sorsa akit egy nagyvaradi latogatasa soran latott es nem volt bekotve a biztonsagi ovuk ? Csalados ferfi vagyok es tul idos ahhoz, hogy minden mesenek bedoljek. Az e-mail cim amit megadtam azt hasznalom tehat barmijen kerdesre szivesen valszolok, habar ketlem hogy valaki irna a Tisztelt Part reszerol.

Mi az oka ,hogy hargita megyében ilyen megalázó kicsi a fizetés?Ha valakinek van munkahelye is a minimális bért kapja maximális munkáért!Csodálkoznak ha a székely ember gyermeke külföldön keresi a megélhetését .Saját fajtája zsigereli ki éhbérért !Talán jobb lesz ha megvalósul az autonómia ?Én nem hiszem !
Emberek !!!! Néha a gond az,hogy elvesződünk a részletebe,mint ahogy Eská barátunktól látjuk.Vajda úrral teljesen egyetértek.El kell ismerni,hogy vannak dolgok amire az eremdéesz hivatkozhat. Fölteszem a kérdést: milyen áron érték ezeket a dolgokat el?Emberek életének az árán,chégek felszámolása árán.Szerintem ezek a vezetők már rég nem tekintik a céljuknak azokat az eszméket amivel megalakult az RMDSZ.Már megalakulásánál is látszott a "miért".És a dolgok vége ez lett.A sok hülye mellébeszélés helyett ,gondolkodni kéne.Viszon a kis meszkén érdekeik,na meg a lustaság miatt ez elmarad.Wass Albert sorai jutnak eszembe:"Országgyűlési,s törvényszéki tollal,lopott vagyont,nevére ir a tolvaj"
Kolozsváron minden magyar gyerekaki akar (vagy akinek a szülei így döntenek) tanulhat magyarul. Tehát végül is mi a gond? Nem 1 hanem 141 gyerek 370 -ből (nem 10% hanem 38%) másként látja a helyzetet . Minden harmadik gyermek . Semmi gond , MÉG mindig van 229 gyerek (62%) magyar osztályban úgyhogy tényleg minden rendben .A 10%-os szavazatvesztés valóban nagyobb baj ennél . Az a gond, hogy a kerületek nagyrészében megszünt a lehetőség magyar nyelven tanulni , mert még fakultativ magyarórára sem járhatnak a nekik legmegfelelőbb “lepattant” iskolában ,így annak az esélye is minimális, hogy 5. vagy 9. osztálytól visszajöhessenek magyar osztályokba.Közben az RMDSZ tagjai egymásra mutogatnak:”Nem Bukarestből döntöttek a kolozsvári magyar első osztályok számáról, hanem Kolozsváron, a helyi magyar közösség akarata volt.” (http://itthon.transindex.ro/?cikk=13302)”Sikerek: egy magyar gyerek sem maradt anyanyelvű oktatás nélkül”(http://www.szabadsag.ro/szabadsag/servlet/szabadsag/template/article%2CPMainArticleScreen.vm/id/2733;jsessionid=57CEB102E4F6645CA76CBCAD54854A84#cA1656)Nem az a gond,hogy a gödör mélyén vagyunk, hanem az, hogy nem találjuk a létrát amin kimászhatnánk.
Mi kit érdemelünk ? Talán ha a sajtó megkérdezte volna László Attilától miért "nem dolgozik, nem integratív, hacsak a puhányság nem ennek szinonimája " nem jutottunk volna idáig Kolozsváron, hogy annak örüljünk, hogy a Brassai iskola udvar és tornaterem nélküli épületbe költözik. Nem az a fontos, hogy mit gondolok most, hanem az, hogy eddig hol tartogattuk ezeket a kérdéseinket amiket már rég feltehettünk volna örökös kormánypártunknak. Amiben László Attila két tisztet is betölt és egyikben sem "nem dolgozik, nem integratív, hacsak a puhányság nem ennek szinonimája " És kiszorította például Gergely Balázst és másokat. http://kelemen.transindex.ro/?cikk=669 Ha nekem Magyarország anyaországom, akkor miért szólok bele Erdély közéletébe? Az erdélyi ember számára az anyaország nyilvánvalóan Magyarország. Az erdélyi embernek nem csupán anyja van, anyanyelve van, hanem anyaországa is. http://welemeny.transindex.ro/?cikk=14410
Pár dolgot szeretnék tisztázni!Az rmdsz fizet valakit,valakiket a szerecsenymosdatásra?Mert ha nem,akkor baj van!Sürgös orvosi ellátsra szorul a zozo nevü,stilusábol itélve ,fiatalember!Ugyanis,a neuronjainak hirtelen leállt 5o%-a,tehát csak 1 müködik!Mert aki kijelenti,hogy bizik a rmdszben,jó dolog az elektromos auto abban az országban,ahol a 21.században emberek halnak étlen,lesznek öngyilkosok a kilátástalan helyzetük miatt,aki fennen állitja hogy jók az utak,mert ö volt az országban,lehet Kézdi és Csernáton között hosszujáratozott,és még van pofája szembehazudni mindnyájunkat lehazugozni,és tájékozatlannak nevezni,aki hosszutávon látja a szebb jövöt a korházbezárások miatt meghalt emberek helyett is,az csak vagy nagyon zseniális lehet,vagy egyszerüen nagyképü agyalágyult,akire kár a szót pazarolni!
Hát,elolvastam a hozzászolsokat!Zozónak csak annyit,nem tudom,hol él,de sokat nézhette a RTV által közpénzen sugárzott agymosásokat!Ne ossza már nekem az észt!Ha nyalhatnékja van,van rá kész talp meg más alkatrész basescunak,bocnak,udreanak,huninak,jol esik ha valaki ingyen benyal!Lelke rajta,de azt hiszem,pénzért teszi,és mindenki,aki ugy látja,hogy az rmdsz a mi érdekünkben jól,büszkén,gerincesen teszi a dolgát,az vagy vak,vagy jól meg van fizetve!
Tökéletesen egyetértek a bácsival!!


En meg bizom az RMDSZ-ben es abban, hogy jo iranyba probalja vinni a dolgokat. Persze ebben az orszagban nem konnyu barmit is megvalositani es kevesen vagyunk ehhez mi magyarok, de sok munkaval szerintem lehet eredmenyeket elerni. Hajra RMDSZ, kitartast es ne vegyek figyelembe a rosszindulatu megjegyzeseket!
Bocs de ilyen szerintem nincs. Utak - Nagyvarad - Zilah =120km kb ket es fel ora ha nem akrja az ember szetverni az autojat. Ja Szilagysomlyon felakadtam de ez az en hibam ha nem tankal vagy off road terepjaroval kozlekedem. Medve barlanghoz vezeto ut - Belenyes utan szinte nincs aszfalt. Nagyvarad-Arad ugy nez ki mint amit szetbombaztak. De igaza van az utak kifogastalanok. Ja es termeszetesen ezert fizetunk ut dijjat. Korhazak hosszu fojamat ezt annak kellne mondani aki belehalt egy vakbelgyuladasba mert nem ert be a korhazba idobe ugyanis bezartak a korhazat ja nem tudom pontosan de kb 40 ev koruli volt az elhunyt, azaz valkinek a gyereke, a ferje, a testvere, biztosan a csaszar-al szulo anyuka is ertekelte a reformokat mikor ki tettek a korhazbol a gyerekevel az olebe, szerintem ok nagyon ertekelik hogy egy hosszu fojamat reszesei. A hatsonk ki log a gatyabol de nekunk elektromos auto kell, szerintem fontosabb dolgok is vannak mintsem vilogni az elektromos autoval peldaul egesegugy, tanugy, mezogazdasag, stb. Teljesen igaza van, lassan ideje lenne felebredni mert 20 eve csak szornyusegeket almodok . . .


Lehet, hogy az en vilagnezetemel van a gond de engem nem tesz boldogga mas nyomorusaga azaz attol nem jobb nekem hogy masok roszabb utakon kozlekednek engem a sajat nyomrousagom szomorit el vagyis az hogy sajnos rossz minosegu utakon kell kozlekedjek. A jelenlegi Romaniai hejzetert eppen ugy felelos az RMDSZ mint a PDL mert egyutt vannak hatalmon es sajnos az RMDSZ nehany odavetett csontert (azaz - miniszteri tarcaert) szinte barmire kepes. Az RMDSZ azt igerte hogyha nem lessz gazdasagi felendules es nem fogja felvetni a jolet a fejet szep es dicso hazankban akkor kivonul a kormanyzasbol. Az hogy mennyire zakatol a gazdasag es mennyire jo a let azt mindenki erezheti sajat boren es az a teny hogy az RMDSZ kormanyon van azt jelenti, hogy minden a legnagyobb rendben van csak nehany agitator csinalja itt a fesztivalt. Majd meglatjuk hogy mi lessz a legkozelebbi valsztasokon . . .

Az utak kapcsan felreertett, azaz en ne fogalmaztam tisztan. Ugy ertettem, hogy mashol sem allnak jobban az orszagban, vagy maskepp fogalmazva, vannak a magyarlakta megyeknel rosszabb helyzetek is. Higyje el nekem, sokat jarok az orszagban. Zolinak valaszolva pedig, semmi kozom nincs az rmdsz-hez, nem is volt es nem is latom hogyan lehetne. csak hiszek benne.

Kedves Druszám! Azt hiszem,hogy te is 1 piros nyakkendős pártnyuszi vagy, akit azzal a feladattal biztak meg,hogy kontrázzon és próbálja meg kiegyenliteni a mérleg nyelvét.De nem veszed (veszitek) észre, hogy az erdélyi magyarság zómének ki van a hócipője Veletek.


Aki a foldon jar az lat, hall, erez viszont aki az egbolt tetejet kemleli az meg nem tud a laba ala nezni!!!! A valosagot nem kell osszekeverni a rosszindulatusaggal, marpedig ha az erdelyi magyar lakossag zone ugy latja, ugy erzi, hogy az RMDSZ nem kepviseli erdekuket akkor ez rosszindulatusagra vall?! Az is igaz, hogy a szukkoru erdelyi magyarsagot es annak erdekeit kepviseli, ebben az esetben kerje toluk, hogy szavazzak vissza a helyi illetve a kozponti vezetesbe, MIG MINKET NE ZAKLASSON MINDENFELE IGERETEKKEL!!!!!!!!


Zozo, bocs de merre is van az a jo irany? Zarjuk be a korhazakat (Cseke Attila) Vegyunk elektromos autokat 5 000 Euro/db allami tamogatas (Borbely Laszlo), autonomiat Szkelyfoldnek (RMDSZ)- ezek nelkul az egyszeru szavazo polgar mar megsem tudna elni. De igaza van tisztelt Zozo csak igy tovabb van meg erdo amit ki lehet vagni a Hargitan, meg hisznek a szekelyek a hazugsagnak, hogy autonomia lessz, van meg korhaz amit be lehet zarni ( csak ha esetleg valamejik hozza tartozojat kb 50-60 km-ert setaltanak a mentovel es nem biztos hogy tul eli, akkor nem biztos hogy On is igy fog beszelni), az RMDSZ rajon, hogy nem csak a Szekelysegben elnek magyarok. Romania szinten Erdelyben a legjobbak az utak, van Mikulas, telen piros ho esik, es az RMDSZ a Romaniai Magyarok erdekeit kepviseli. Zaraskeppen egy kerdes az RMDSZ az egyetlen egy part amejik 20 eve kormanyoz Romaniaban megis mi az amire buszke lehet vagy amit elert 20 ev alatt ? De Onnek igaza van Tisztelt Zozo csak igy tovabb es az amit leirtam az mind rosszindulatu megjegyzes. Tovabbi szep almokat !


A korhazakat bezarasa egy olyan hosszu reformfolyamat resze, amelyre szukseg volt es meglesz az eredmenye. Az sem volt jobb, hogy volt a szomszedban korhaz, de nem tudtak egy tudogyulladast sem kelloen ellatni.Az elektromos autokkal nem ertem mi a problemaja, vagy a zoldhazprogrammal.. en ezeket nagyon jonak tartom.Igen, az autonomia problemanak mindenki keresztbe tesz, abban nem lehetett nagy lepeseket tenni, de sajnos ebben az orszagban elunk. Ha elindul egy kicsit Romaniaban autoval, rajon, hogy az infrastrukturaval nem is allunk olyan rosszul.Ezek megalapozatlan mitoszok, amiket ir. Ha igazan erdekli, nezzen csak utana a megvalositasoknak es ne csak feluletes hirekbol induljon ki. Onnek pedig jo reggelt!

Noshát kedves polgártársak!Vegyétek már észre, hogy senkit nem érdekel a mi véleményünk!Mindegy az hogy milyen pártról van szó, lehet magyar, román vagy hivhatják bárhogy.Nekünk nem autonómiára, állampolgárságra van szükségünk, hanem arra, hogy márol holnapra tudjunk nyugodtan megélni. Megosztok veletek egy jó mondást, értelmezzétek ahogy akarjátok: az elmebaj definiciója:"Ugyanattól a munkától, amit eddig csináltál, más eredményt várni!"
Nem tudom,ki hogy van vele,de pár kérdésemre,ha csak igennel vagy nemmel vállaszolna a rmdsz csucsvezetése,hogy is nézne ki az a kérdöiv:1.Autonomia?Bolyai egyetem?Anyanyelvhasználat gyakorlatban?Infrastruktura Háromszéken?És most pár más kérdés:Ország világ szeme láttra ellopott szavazatokkal elfogadott törvény támogatása önöknek felemelö érzés?Nekem nem!Az államelnök ágyasának az istenitésében,egekig magasztalásában valo résztvétel büszkeséggel tölti el önöket?Engem nem!Szemünkben nap mint nap belehazudozo,felelötlen,részeges,törvényszegö elnökünk mindennapi körbepuszilása jo érzés önöknek?Én szégyenkezem,mert ugy látszik a hatalom közelében maradás vágya önökben erösebb mindennél,olysmi,mint gerincesség,becsület,adott szo kiveszett a szotárukbol,és sikerült az rmdszböl egy jo balkáni pártot csinálni!Én szégyellem maguk miatt,hogy magyarnak születtem!
Vajda ur, 100%-ban egyetertek onnel, az en velemenyem is ugyanez, nagyon jol fogalmazott ! "Madarat tollarol, embert baratjarol "! E kozmondas szerint, ha az RMDSZ elturte azt a sok hazugsagot es rablast, azt jelenti egyet ert veluk !Szegyen, engem nem kepviselnek tobbet !


Nem adok 2 banit az RMDSZ-re, nagyot csalodtam bennuk !!!!Az en voksom, szent biztos, hogy tobbet nem juttatja be oket a parlamentbe, mert ott nem ENGEM kepviselnek ! Amiota kezet fogtak a MINDEN IDOK LEGNAGYOBB RABLOBANDAJAVAL, .........es a nep ellen fordultak, hat, maradjanak tovabbra is veluk !De az en voksomat tobbet nem kapjak meg !Mert ha kileptek volna a koaliciobol, mar reg nem kellene elturjuk nap nap utan az egyszeru ember megalazasat, az utolso fokig ! Aztan tanulhatnak a gyerekek foldrajzot es tortenelmet magyarul, ugyse fognak tudni semmit !En 12 osztalyt vegeztem es erettsegiztem magyar nyelven, de romanul tanultam mind a 2 tantargyat,, es nem haltam bele, itt vagyok, es merem allitani, hogy 53 eves koromban is tobb tortenelmet es foldrajzot tudok, mint a mai iskolasok legnagyobb resze !(tisztelet a kivetelnek !)Nem hiszem, hogy EZ lenne a romaniai magyarsag legfontosabb, eletbevago kerdese a mostani idokben, hogy milyen nyelven tanuljak a magyar diakok a tortenelmet es a foldrajzot !MUNKAHLYRE ES JOBB MEGELHETOSI LEHETOSEGRE LENNE SZUKSEGUNK, TISZTELT RMDSZ!!! ENNEK ERDEKEBEN MIT TETTEK ??? Erre szeretnek valaszt kapni, tisztelt uraim, ha mar elinditottak ezt az oldalt !!
Gratulalok , remek hozzaszolas!!!!!!!


es azt mondjak hogy meghallgatnak ? de azt nem hogy segittenek valahova is eljutni az eletbe ,jobban eljunk kicsit ne mind a templom egere,mert odajutunk lassan, annyi igereteket halottunk evek ota hogy mar az rohej,cselekedni is kene valamit nem csak igergetni,mas orszagokhoz osszetenni magunkat szegyen!
Meg most sem ebredt fel az RMDSZ!!!!! Vajon miert?!!!! A kozerdek-e fontosabb vagy a sajat erdekuk?! Kisemmiznek es a valsztas elotti idoszakban meg benyalnak csontig kerdoivel, latogatasokkal, koncertekkel, igergetesekkel!!!!! Nagyon unom mar az efajta banasmodot!!!! En arra kerem az RMDSZ-t, hogy hadjon minket beken, hadd eljuk nyugodtan foldi hetkoznapjainkat!!!! A latszat csal es becsapja onmagat minden erdelyi magyar aki meg bizik az RMDSZ-ben!!!
..."fontos az erdélyi magyarok véleménye!" ugylatom az RMDSZnek meg humorerzeke is van :) de becsulete mar nem sok
Ez is valami hasonló az előző okos kampányoláshoz, ahol szépen megszűrték a hozzászólásokat ? Folytatódik a 20 éve tartó RMDSZ szélhámosság, igéretek - igéretek ... a végtelenségig, mikor mit akar hallani a pórnép ... csakhogy kedves uraim, a kommunizmus utód maradványai is lassan leáldozóban, avagy kihalóban vannak, mikor takarítják ki a Posztkommunista vezetőséget az RMDSZ-ből ?
Pfujj udemeráj... Szégyen amit müveltek. Amugy a konzultációnak akkor lenne értelme, ha a kérdőiveket nemes és nagymultú udemerájos politikusaink töltenék ki és járnának házról-házra, szembesülve a valós problémákkal.Szegény,ártatlan egyetemistáknak,önkénteseknek kár lenne szapulni a dolgokat. P.S. Sok sikert a jövő évi választásokhoz, nagy szükség lesz rá :) Amugy csakis azzal a szándékkal irtam erre a forumra, hogy nehogy az elfogult és bologató János-képviselőink,tévhitben éljenek és azt higgyék, hogy minden rendben az erdélyi magyarsággal.

Latom itt eleg sokan abba a kategoriaba tartoznak, akik karbatett kezzel varjak a mennyei mannat. Egyetertek azzal az elottem szoloval, aki ebresztot kialltott. Lehet nyugodtan mondani, hogy en erre sem szavazok, arra sem szavazok, varom, hogy magatol tortenjen valami. De nem fog! Es annak is igaza van, aki azt mondja, hogy az RMDSZ sem tokeletes, foleg a kommunikacioja problemas, mert ha jobban megnezzuk es nem csak hanyjuk a szemetet a szervezetre, akkor igenis nagyon sokat tettek a magyarsagert, nelkuluk ott lennenk, ahol 20 eve voltunk, senkit nem erdekelnenek a kisebbseg problemai, oktatasi ugyek, magyar telepulesek fejlesztese stbstb

Nagyon elkéstetek RMDSZ.Kb 20 évet.Viszont a Tőkés féle pártra sem adom a voksom.Az RMDSZ -t pedig egyenesen vádolom,hogy összeállt egy nemzetgyilkos társasággal.Ezzel cinkosukká vált.Nem a nagy mellveregetést kéne tenni,hanem azon lenni,hogy meglegyenek a lehetőségek a normális élethez.El kéne ismerni azoknak az embereknek,akik egy életet dolgoztak,a munkájukat,és nem megszavazni,és egyetérteni olyan kijelentésekkel mint,"remélem bejön a számitás,hogy a nyugdijrenszer anyagi helyzete úgy jöjjön helyre,hogy természetes módon megnövekszik a rendszerből való kilépés"(Emil Boc) Aki ilyen kijelentéseket támogat,nem érdemel mást egy köpetnél.
Balázs tőled nem is vártunk mást csak, hogy röhögj mert csak ahhoz értesz de ahhoz nagyon. Amúgy meg szerintem is az elmúlt húsz évben igen is baj volt az RMDSZ-el éspedig az, hogy nem tanult meg rendesen kommunikálni kifele az emberek fele. Ezért van az, hogy sokan azt mondják, hogy az RMDSZ nem csinált semmit és mégis ha egy kötetbe az RMDSZ összeállítaná az elmúlt húsz esztendő tevékenységét akkor én azt a kötetet nem szeretném cipelni. Tisztelettel!
Szervezhet "konzultációt" az RMDSZ... Az elmúlt 15-20 évben elveszítette hitelét, szavahihetőségét. 2004-ig rájuk szavaztam, többet ilyet nem teszek... A másik két párttól sem várok sok jót!
bezzeg amikor arrol volt szo hogy magyar nyelv illetve iskola ezelott 20 evvel akkor jo volt az RMDSZ most meg magasrol teszunk rea igaz honfitarsaim???


Mert vannak nekem velemenyem hogy mar valamikor kitoltottem kerdoivet AZRMDSZ-nel ERDELYIKONZULTACIO URLAPOD HOGY MILYEN UJ EREDMENYEK BERECHET LASZLO NAGYKAROLY
Ez kicsiket olyan mintha egy erőltetett oldal lenne, kimondottan egy-két emberke beírásaival.
Hozzám is eljutott az rmdsz. Készségesen válaszoltam a kérdésekre, a szándékot csak dícsérni tudom. Nem tudok azonban elvonatkoztatni attól, ami az előző 20 évben történt, amikor becsaptak, kihasználtak, érzelmileg zsaroltak, manipuláltak csak azért, hogy ők nyélbe üthessék az etikátlan üzleteiket román cinkosaikkal. Szomorú, hogy ezzel a rosszal szemben semmilyen épkézláb alternatíva nem jelent meg. Ezek tükrében csak azt tudom nektek mondani, hogy el fogok menni szavazni és ezt a szavazatot nem rátok fogom ütni. Miért nem? - ezt a kérdést nektek már nincs jogotok feltenni, mert egyikfelől eljátsztodtátok a bizalmamat, másikfelől pedig nem akarok tőletek semmit: sem a kulturális, sem a teritoriális autonómiátokat, sem a magyar intézményvezetőiteket, sem a polgármestereiteket. 2012-ben a szavazók nem az elmúlt pár hónapot, hanem az elmúlt 20 évet fogják penalizálni.
Gratula Anti! Jól beszélsz.


Remélem megkapja majd a valaszait a nemletezo alternativatol, de erosen ketlem. Tapsoljon csak az uj partnak, s nezze csak meg milyen szemetet hagynak majd maguk utan.


Emberek ebredjenek mar fel! Ne istenitsek Tokest annyira, inkabb nezzenek szet a haza tajan! Most is csak azt csinalja, amit evtizedek ota, bolonditja a nepet. Az RMDSZ sem tokeletes, de a kongresszusuk ota elindult egy uj hullam, en bizom benne, hogy jo iranyba halad. Nem szabad veszelyeztetni a parlamenti jelenletet, ebreszto emberek!
Talan az RMDSZ nem bolonditotta az erdelyi magyarsagot azert, hogy mindig hatalmon legyen? 1990-ben, nalunk - erdekes modon - az RMDSZ helyi szervezete az otthonaba szorult hirhedt partitkar elvtars hazaban hoztak letre, hogy kik azt nem is kell leirnom.1996 ota a gyereke az RMDSZ a polgarmester.A vezetes nem kulonb mint amilyen volt az 1989-es allambiztonsagi /katonai allamcsiny elott. En ennek ellenere meg mindig RMDSZ szimpatizans vagyok, nem forgattam koponyeget de elegem kezd lenni ebbol az erdelyi magyarsagra kenyszeritett egypart rendszerbol. Kedves Szilard! Te ha latnad, hogy a videki valasztasokat(RMDSSZ) hogyan szervezik meg jartassak le Te is megbotranykoznal.A polgarmester jelolo sajat magat, osszeallit egy tanacsosi jeloltek listajat(akiket O akar) es elkuldi a megyei illetekesekhez. A a szavazok hazaba ket szemely csak azert van a bizottsagba beveve, hogy a tajekozatlan valasztoknak megmondjak, hogy kire szavazzanak. Az urna felbontasa utan ugyan ezek a szemelyek a "VOTAT"pecsetekkel ervenyesitik azokat a szavazo lapokat amelyekre nem kerult pecset a megfigyelok jelenlete miatt. Jon a megszamolas, jegyzokonyv s vegul koszonet a bizalomert. Ezert van az, hogy egyes telepuleseken messzemenoen magas szavazat szammal nyernek a "az RMDSZ jeloltek.


Szilard! Te nem latod,hogy mar 22 eve a parlamenti jelenlet egy erdekcsoport erdeke? Te nem letod, hogy 22 eve ugyanazok osztoszjak el egymas kozott a "szekeket"? Te nem latod, hogy a kampanyolasok csak porhintes az erdelyi magyarsag szemebe, hogy pozicioba maradjanak? Te nem latod, hogy a videki RMDSZ polgarmesterekbol diktatorokat faragtak? Te ugy nyilatkozol mint egy beoltott kommunista propaganda titkar - lehet, hogy az voltal.


Kozos listaval nem lesz veszelyeztetve a parlamentbe jutas ... es kell egy uj part hatha akkor az othon marado szavazok egy resze is elmegy szavazni ... a masik nagy probelma hogy a nagy gondokal foglakoznak csak a partok . .. mondok egy pl Kolozsvaron a busz allomasig vezeto hid gyalogos utja mar reg kivanja a felujitast mert a mostani eleg balesetveszelyes de az ilyen apro problemakat konyu elfelejteni de lehet hogy egy szavazot egy ilyen problema megoldasaval konyeben az urnakhoz lehet csabitani es a part mele lehet allitani ...


nem mondtam hogy a Tokes fele partra szavazok!...habar 1989-ben is ,,bolonditotta" a nepet?Szilard ocsem hasznald az eszedet is...


Hogy 89-ben mit csinalt, az egy dolog, de azota is abbol politizal. Nem hiszem, hogy a 2011-es ev es a jovonk szempontjabol az lenne a garancia hogy 89-ben mikent cselekedett. A hozzaszolasom egyebkent nem kimondondottan Csabanak szolt. En azt itelem el, ahogy Tokes napjainkban alakitja a dolgokat, felelotlenul!

Végre megszűletett ez a konzultácios lehetőség is. Most csak az lenne fontos hogy az RMDSZ vezetősége is elolvasná azt hogy mit is vár el tőllűk a magyar választo. Ha ezt a keydeményezést már ezelőtt legalább egy ével elkeydték volna rájőhettek volna hogy nem TŐKÉS LÁSZLO a hibás, hanem a RMDSZ vezetősége azert hogy a magyar választo eltávolodott a RMDSZ-től.
Szerintem elkéstek a kérdőivvel .......kb. egy évet.Dőntsék el végre hogy érdekképviselet vagy párt. a kettő nem egykutya:ha egy pártot szavazáskor meg lehet bűntetni a képviselettel mit csináljunk?....csak ellene szavazhatunk...sajnálom ,ez van
Kedves b.b. Sajnalom, de ugy gondolom, hogy on egy picit melle fogott, nem ertette meg, en mirol is beszelek.Egyaltalan nem vagyok RMDSZ ellenes, sot mindig kialltam az RMDSZ mellett es buszke voltam arra, hogy egy ilyen jellemu part kepviselt eddig.Egyebbkent, tenyleg nem ertem mire celoz on, amikor azt javasolja nekem, hogy nezzek szet a forumokon stb., stb., nekem semmi kifogasom nincs az RMDSZ toleranciajaval. Es azt is nagyon jol tudom,mikor indult az ERDELYI KONZULTACIO, ezen a teren se volt SEMMI megjegyzesem.En is orulok, hogy egyaltalan elindult, epp ezert irtam en is velemenyt. En elfogadom mindenki velemenyet, csak az zavart, hogy az en velemenyemet ocsarolta le valaki.De maskulonben azt szeretnem, ha epp az RMDSZ valazolna a velemenyunkre.Nem pedig mi, magunk kozott.Koszonom szepen a kritikat es minden jot kivanok mindenkinek.
Kedves IRENKE. Miért nem teszi fel ugyanezt a kérdést önmagának és az EMNT-seknek? "Miért nem lehet elfogadni MINDENKI véleményét, még akkor is, ha az nem egyezik a mi véleményünkkel?" Javasolom, hogy nézzen szét a forumokon, és vonja le a következtetést, hogy ki az aki jobban megveti a másikat, valamint az RMDSZ vagy az EMNT kevésbé toleráns egymás véleményével. Meg fog lepődni. Nem az RMDSZ az aki nem fogadja el a másikat. Egyebként tudomásom szerint az Erdélyi konzultáció alig indult. Már a tavaly akart volna tudni róla? :))
Az RMDSZ az egyetlen megbizhato part evtizedek ota. Ezt kellene figyelembe venni mindenkinek!
egyetertek az elottem szoloval bezzeg ezelott 20 evvel jo volt az RMDSZ most ha esetleg nem ugy mennek a dolgok ahogy kellenenek rogton hatat forditunk neki hat igen errol vagyunk mi hiresek


Hajrá RMDSZ! Egy újabb jó ötlet, segítsen ebben mindenki!
eleg gaz es nevetseges, szinte rohelyes e oldal... de imadok az ilyen oldalakon rohogni!
ez eleg erdekes... nem lesz semmi valtozas az elore majd hatra lepesbol. mindig kettot elore, harmat hatra, majd megind parat elore es ujra vissza. es hoppa kerul egy nagyon fontos 50 kilometeres autopalya. na emberek, az mar valami!
Koszonom a valaszukat, de en nem arra a velemenyemre vonatkoztam, hanem egy masikra, joval hosszabra.Ott, bovebben elmondtam mi a velemenyem az RMDSZ tevekenysegerol, es azt is indolkoltam, miert nem kapja meg a szavazatomat, a kovetkezo valasztasokon. De mindegy . Es kedves Klara: a nevem IRENKE, nem pedig"az elottem kommentalo". Miert nem lehet elfogadni MINDENKI velemenyet, meg akkor is, ha az nem egyezik a mi velemenyunkkel ??? Egyebbkent en is sok sikert kivanok , es tenyleg varom az eredmenyeket.
Ez a baj, amikor valaki probal hasznos dolgokat kezdemenyezni, de ilyen negativ a hozzaallas, mint az elottem kommentalo. Kitartast Onoknek es lenduletet!
Kedves Irénke! Mindkét üzenetét publikussá tettük röviddel azután, hogy elküldte nekünk. Az első hozzászólását a videókhoz írta, itt találhatja: http://www.erdelyikonzultacio.ro/videok/1
Az en velemenyemet miert nem teszik kozze??? Vagy csak a dicsero velemenyek erdeklik onoket ?? Ebben az esetben, ennek az egesz "ERDELYI KONSZULTACIONAK" SEMMI ERTELME NINCS! Tovabbi jo munkat kivanok onoknek!
A húsz évvel ezelőtti egységet, összefogást és szolidaritást kívánom! Közösségi eredményt csak így érhetünk el.
Jó a kezdeményezés, érdeklődve várom az eredményeket.
Nehezen hiszem el, hogy ekkora tömeghez el fog jutni az RMDSZ. De annak ellenére, hogy nem találtátok fel a spanyol viaszt, nem egy rossz akció.
Sok sikert! Én már ki is töltöttem a kérdőívet.
Szimpatikus a kezdeményezés, reméljük, hogy eredményes lesz. Értékelendő, hogy megkérdeznek, látni akarjuk a következményeket is.Jó munkát!A név és email kötelező. Az email nem publikus.